tisdag 30 juni 2009

Nu börjar det brännas...

Ja, nästa torsdag den 9 juli får vi upplösningen i SM-finalen. Startfältet är klart men inte vilka spår, det blir spännande. Det borde bli en härlig travkväll då Björnkampen med flera dellöpningar med inbjudna kuskar också ska få en vinnare!
Visar en vinnarbild från kvalet på Färjestad där Lucky Moment vann med Susanne Larsson.

Vill så gärna visa täcket som alla kvalvinnare fick av oss i TravSveriges Damklubbars förening. Tycker att det är fint värre! Imorgon ska styrelsen jobba på med ett och annat runt arrangemanget. Gäller att inte glömma något!
Hoppas att vi syns den 9 juli på Peabtravet!

lördag 27 juni 2009

Glad hästägare!

Framgång -ja, det kallar jag Foreign Starlets 2:a placering i torsdags på Peabtravet! Slagen med nos! Sänkte tiden till 1.14.6 a, samma tid som 1:an.
Bättre än sist då galoppstegen kom vid mål.




Besök hos henne dagen efter. Hon vill nosa på mina fötter, undrar varför????







tisdag 23 juni 2009

Sista kvalbanorna

Ja, så var det gjort! Ikväll tävlades det på Jägersro och Solänget om de sista platserna till finalen hos oss i Boden. Som tidigare mycket sportsliga och spännande lopp. På Jägersro vann Baldessarini med Marie U Hansen som gick den snabbaste tiden av alla 6 kval; 1.14.7. Carnegie Hall blev 2:a med Hanna Lähdekorpi på samma sluttid.

Solänget vann Simb Robitaille med Susanne H Osterling med 4,5 längder på tiden 1.15.0 före Kismet F.H och Malin Viklund. Det skall bli spännande att se uppgörelsen den 9 juli på Peabtravet!
På bilden ser Ni Susanne Osterling!
Välkommen alla körtjejer!

söndag 21 juni 2009

Luttrad hästägare -Skelleftetravet igår!


Ja, glädjen varar inte beständigt!
Foreign Starlet gick till ledning och låg där ända in till sista metrarna då hon galopperade......
Kusken hade inte ryckt tussarna ur öronen eller använt "norsken",oj,oj!
Enl ögonvittnen rök 20 laxar rakt upp i luften! Tänk efter 9 månaders frånvaro orkade hon detta och Patrik var dösäker på att hon skulle vinna! Hoppas att hon tagit loppet bra och kan starta snart igen!
Bilden är från Anders Fredrikssons blogg, som tidigare ägt vår "stjärna"

torsdag 18 juni 2009

Glad Midsommarhelg

Här uppe i norr är Skelleftetravet midsommarens höjdpunkt med midnattstrav. Min delägda Foreign Starlet startar i lopp 14, sista loppet, beräknat till kl 23.58...Det gäller att ha mycket varma kläder för även om det är midsommar så brukar det vara kylslaget! Gäller att värma upp sig!!!! Starlet har inte startat sedan i okt så det ska bli spännande att se! Hon blev lite hårt tagen och kriteriekvalet i sep var nog en bidragande orsak. Nu gäller det att hon har tillräckligt med flås i lungorna....det är väl just det som alltid är svårt att veta när de varit ifrån.
Bilden nedan är från en lyckad start i Skellefteå i sep-08 då hon blev 2:a, slagen på mållinjen!
Midsommarhälsningar till er alla från en luttrad hästägare!

tisdag 16 juni 2009

Fler SM-kval

Nu är ytterligare två kval klart!
Hagmyren tävlade den 10 juni och Carina M Berglund vann med Hazel Frontline med nos före Anna-Karin Jonsson och Hortensia Dag. Tiderna blev 1.15.6 för dem båda.

Mantorp tävlade igår måndag. Black Francis Boy och Helena Liberg-Carlson vann med 1,5 längd. Dessutom bra tid 1.15.6. Marie Nilsson och Wilma Briljant blev 2:a på tiden 1.15.7.
Nu är det 2 kval kvar; Solänget och Jägersro. Hittills har det varit välkörda, sportsliga lopp!

fredag 12 juni 2009

Glad - Tangen Tea!!!!

Tangen Tea i en provstart!Efter loppet tillsammans med Fredrik Stenmark, en mycket duktig lärlig!
Tea tillsammans med sin tränare Anders Stenman innan avfärd mot Skellefteå.Vilken examenspresent! Min min delägda Tangen Tea blev 2:a i sin livs tredje start. Sänkte tiden dessutom till 1.35.5! Just nu är hon i träning i Skellefteå och vi är jätteglada över hennes resultat!
I loppen verkar Tea så trygg och cool! Dessutom är hon startsnabb, vid alla tre starter har hon gått till ledning. Jag är sååååå glad!

tisdag 9 juni 2009

SM-kvalen

Igår kväll körde Färjestad kval till DAM SM där Boden kör finalen den 9 juli.
Det var ett bra lopp där Lucky Moment och Susanne Larsson bestämde farten så gott som hela loppet igenom. Sluttiden för Lucky blev 1.15.4 och segermarginalen 1 längd.
Los Memory var uppe och tryckte men det var lönlöst och det blev bara ett nollresultat för den hästen. Däremot kom Petra Edqvist jättesnabbt på slutet och blev duktig 2:a!
Grattis till Petra och Susanne. Välkommen till Boden och Peabtravet!

Ikväll har Gävle kört sitt kval och det var också ett spännande lopp där Kajsa Frick ledde länge med Simb Carol. Perle D Ínverne och Izor Rick kämpade in på upploppet om segern som den förstnämnde vann med liten marginal tillsammans med Therese Gunnarsson. Suzanne Landin fick se sig besegrad med huvud. Det blev samma sluttid 1.15.9 för både 1:a, 2:an och 3:an Brave Princess och Jenni H Åsberg. Jenni hade nog velat komma till Boden och försvara SM-titel från ifjol! Vi hälsar även dessa körtjejer välkomna till Boden och Peabtravet!

fredag 5 juni 2009

Håller tummarna

Nu håller vi tummarna för Ingela Nilsson och Ulrika Westerberg som är på väg mot Harstad och damekamp.
Vi har blivit inbjudna till denna tävling med körtjejer från Finland, Sverige och Norge.
Alltså säger vi Heja Sverige och hoppas på våra pitebrudar! Heja Piteå kan vi väl också säga!Ingela kör Kiss Me Fast.
Ulrika kör Decent Dancer.
Ingela ska också rida monté med Saddledome.
De har några timmar i bilen men sedan blir det desto trevligare.

tisdag 2 juni 2009

Åter efter elitloppet

Bilder från invigningen. De svart-vita "monstret" kommer snart att skjuta till höjden efter att rökridån lagt sig. Tusentals ballonger säger "Lycka till" och sticker till högre höjder!


Vinnarcirkeln Solvalla är redo att ta emot helgens alla vinnare!
Vad kan man mer begära; sol, stämning, travsport på topp med helt fantastiska hästar och kuskar. Sedan alla dessa som jobbar i kulisserna; stallpersonalen som sett till att hästarna "blänker" och är helt perfekta. Ja, ingen ska säga att en travhäst mår dåligt. Finns väl ingen som blir så omskött.
30 285 åskådare såg Torvald Palema och Åke Svanstedt vinna Elitloppet 2009. Totalt 53 427 personer besökte Solvalla under lördagen och söndagen. En liten ökning med 26 personer från år 2008. När det gäller spelet omsattes totalt 338 miljoner kronor. En ökning med 21 miljoner eller 6 % från i fjol. Siffrorna från det internationella spelet på cirka 35 miljoner kronor från andra länder är då inräknade
Dessutom fick vi ett kvitto på att svensk travsport är på topp i världen.